Höst

Höst

torsdag 4 juni 2015

Däck

Var ut till Tängtorpet där bilen står och kollade mina däck. Jag har tyckt att dom är helt ok, svarta och fina. Fina och fina, kanske, men tyder jag siffrorna rätt är de gjorda vecka 9 1996, inte i går. Att lägga på 19 år gamla däck på nylackad fälg känns ju sådär. Dags att fundera i nydäckstankar alltså.

3 kommentarer:

  1. Som jämförelse kan jag berätta att jag köpte mina Robergelhjul med som jag tyckte ...jättefina däck. Jag hittade inte ens någon vettig datummärkning på dom och misstänkte ju att dom var "rätt gamla". Det var i princip okörda Firestone Cavalino. Dom ser ut som diagonaldäck i mönstret, men har lägre profil och är radialdäck. Oerhört snygga däck och tidstypiska. Jag körde på dom en sommar. När det var regn släppte det regelbundet, helt livsfarligt. Jag började fundera på ålder och hårdgooglade. Kom fram till att dom var från 1972-1973 ca Ridå! Däckbyte.

    SvaraRadera
  2. Ha Ha så kan det gå. Dåligt fäste på blött underlag är iofs inget att skämta om. Nya däck är bäst.

    SvaraRadera
  3. Mina Michelindäck är från -03 (eller -93. Beror på vem man frågar angående datumtolkning.) På plussidan: Bra mönsterdjup, nästan outslitliga. På minussidan: Spinner lös i varje korsning när det är blött. Vägljud högre än när dubbdäcken är på, börjar bli torrsprickor i slitbanan. Så däckbyte närmar sig. Bilen som däcken sitter på är en Volvo 440 -92 som gått 10700 mil (jag är ägare nr 2 på den).

    SvaraRadera