Höst

Höst

onsdag 2 september 2015

Tid utf

Reservdelskatalogen är en ständig källa till kunskap. Igår satt jag och letade lite info och fick fram bilden här. Då såg jag nåt jag inte sett, nr 16 på bilden benämnd "hållare". Vad den ska hålla vet jag inte, inte heller var den sitter. Eller ska sitta, jag har den inte iaf. Som anmärkning står det "Tid utf" , vilket lär betyda tidigt utförande, hur tidigt får jag inte fram. Så, kan nån tala om hur det ligger till med nr 16?

4 kommentarer:

 1. Det är domkraftsfäste tillsammans med ett träfack på högersidans panel. Som sagt tidiga modellen. Nästa modell sitter skruvat i hjulhuset med en nyckelliknande mutter.

  SvaraRadera
 2. Ok, tack, även om jag inte förstår. Själv har jag mest att domkraften sitter med en vingmutter. Måste hitta en bild på detta.

  SvaraRadera
 3. Vagnar som har det tidiga fästet har chnr 1 till åtminstone 300...dvs väldigt tidigt utförande på 61 års som Richard beskriver ovan. Det är som en bygel som domkraften vilar i och den är till och med läderklädd på brittiskt manér för att inte skada domkraftens lackering eller skramla. Domkraften har inte ens hål för pinnbult och hjulhuset är så klart utan pinnbult..

  Det är kul att se att du börjat snöa in på detaljer som dessa!

  SvaraRadera
 4. Ha Ha det är detaljerna som räknas. Då förstår jag varför jag inte sett nåt slikt. Hoppas få se det på Richards bil såsmåningom. Tack för info

  SvaraRadera