Höst

Höst

måndag 10 november 2014

Hatthyllans signatur


I takt med inredningens makeover är det med sorg jag tar tag i det jag sett hela tiden, den slitna hatthyllan. Här sätts orginalkramaren i mig på hårt prov. Det känns som hyllan är den ursprungliga och hade den bara varit hel hade jag inte tvekat att använda den men nu saknas bitar, lite för mycket för att låta den sitta kvar tycker jag. Inte blir det bättre för samvetet då man vänder på hyllan och se det man ser på den övre bilden, nån slags märkning eller signatur som troligtvis suttit där sen bilen tillverkades. Jag ser inte riktigt vad det står men ett G eller en 6:a kanske...
Om jag inte väljer att köra med hyllan som den är återstå 3 möjligheter : Att återanvända masoniten och stoppningen överdraget med ny galon. Eller att dra ny galon över allt den gamla. Eller slutligen, att göra en helt ny med ny masonit , stoppning och galon. Det känns som det sista alternativet är bäst. Att slänga orginalhyllan kommer dock inte på tal. Den får nog pryda garageväggen, med masoniten och den blå signaturen/ märkningen utåt, som en påminnelse om svunna tider samt framtiden. Antikviteter, även gamla bilar, äger man inte. Man har dom till låns ett tag under sin tid på jorden, sen går dom vidare.

4 kommentarer:

 1. Jag letade länge efter ett liknande material till min hatthylla utan resultat. Det är som någon slags väv med plastbeläggning. Ett tag var jag inne på att måla nån lämplig textilväv med latexfärg för inomhusbruk, men jag köpte till slut VPs ersättningspanel som är klädd med en grovmönstrad vinyl. Inte 100%, men snyggt iallafall. Klipset som håller fast hatthyllan i underliggande plåtstomme har jag för mig är samma som till dörr och sidopaneler art nr 665816. Lite smalare än de mer vanliga P1800 64-73 och Amazon klipsen.

  SvaraRadera
 2. Här kom ett fjärde alternativ och det hakar jag på. Om man ser till priset på VP, ca 400, så kommer man inte långt med dom pengarna om man själv ska köpa vinyl, stoppning, masonit och lim. Beställt idag. Skönt att kunna släppa nåt, har mina spruckna stolar att tänka på och det är en dyrare affär hur jag än gör.

  SvaraRadera
 3. Jag körde med läderolja i säkert 3 månader, med kanske en insmörjning per vecka på mina likadana stolar. Dom var inte spruckna, men det var inte lätt att mjuka upp skinnet. Det blev bättre, men ganska marginell skillnad. Jag tror att man måste sy i samma hål när man lagar för att inte försvaga det gamla skinnet ytterligare. Men hör med sadelmakaren.

  SvaraRadera
 4. Fick hylla från VP idag, ett vackert arbete. Nu återstår arbete att få den på plats. Vete fanken hur? Trångt är det och jag vill inte förstöra hyllan, hmm......

  SvaraRadera