Höst

Höst

onsdag 26 november 2014

Hjul hjul

Nu har jag äntligen 9 st fälgar att lämna in på bläster och lack, dvs däck för sommar och vinter samt en till reservhjulet. Det är Amazonfälgar , funkar för mig, att hitta 9 st 1800fälgar från tiden känns ju som ett digert projekt. Dessutom är inte jag, säkert i motsats till 99,9% av alla 1800-fantaster, nån som vurmar för breda däck, tvärtom tycker jag om det smala smäckra i ett par 155:or. Synd det inte satt såna på bilen orginal. Nu har jag 165:or så jag klarar mig så dom får det bli och då funkar ju amazonfälg.
Med all säkerhet kommer jag lacka alla fälgar röda som sig bör även om jag är jäkligt sugen att ha nån uppsättning grå som det var på tidigare bilar från Jensen. Nån vit bil figurerar ju på reklambilder från tiden, tror det är från hösten 62, med just grå fälgar men med amazonkapsel och snobbring, och det är väl inte helt omöjligt att nån grå fälg kunde följt med lagret delar från Jensen till Götet vid flytten 62/63. Mats och Kenneths eminenta bok nämner ju att chnr 6001-6010 utgjorde provvagnar så helt uteslutet är det väl inte att min bil nån gång rullat på jensenfälg ( svag bevisning här jag vet, men vad gör man inte) Visst är det ett långskott men.......Kittlande tanke för en nörd, ointressant för de flesta andra.
Bilden ovan visar en test med en fälgring som skulle kunna funka, vi får se. Nedan vit bil med grå fälg.

6 kommentarer:

 1. Många gånger använde Volvo en lätt justerad produktionsbil när nästa års försäljningsbroschyrer skulle ha bilder plåtade. Den vita med grå fälgar på bilden är säkert en Jensenbyggd som fått navkapslarna utbytta..
  Men ditt resonemang är inte alls tokigt, visst kan det rullat 63or med grå fälgar

  SvaraRadera
 2. De helkromade fälgarna som Kalle Kingstad har på sin amazon kromades på beställning av någon chef på volvo för att sitta på en utav de första svensktillverkade P1800 bilarna som han själv en tid, vore kul om man viste vilket chassinummer den hade...

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Volvochefen hade ljusblå 63:a en tid, chnr 6717 tror jag. Blev osäker nu ang de fälgar du menar, om de har hålen eller inte. Oavsett så har dom suttit på hans 1800, om det var 6717 vet inte jag men varför inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dom har inte hålen iaf dom helkromade....

   Radera
 5. Har fått den historien berättad en gång, måste kolla den igen. Då är det kanske 6717 i alla fall, det är ju en tidig svensk bil.

  SvaraRadera